|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Kanoture Sjælland
Esrum Sø

Esrum Sø er Danmarks vandrigeste sø, og tredjestørste sø målt på overfladeareal, efter Arresø og Stadil Fjord. Søen har en karakteristisk form med relativt stejle skrænter og et stort, jævnt bundareal på 18-22 meters dybde. Tilløbene til søen er små. Udløbet, Esrum Å, er i søens nordende. I den ende af søen, der ligger op mod Fredensborg Slotshave ligger Chaluphuset og Skipperhuset.

Esrum Sø er ideel til kort kanotur i en eller to dage. Det er Danmarks anden største sø. Søen er også rig på fisk, så det skulle være muligt at fange til aftensmaden. Der er flere lejrpladser, hvor det er muligt at overnatte med eget telt og lave maden over bål. Gribskov ligger ved den vestlige side af søen, hvor der er mulighed for en dejlig vandretur.

Mølleåen

Mølleåen har sit udspring i Hettings Mose nord for Ganløse Eged mellem Buresø og Bastrup sø. Den løber ud i Øresund og har en længde på ca. 30 km.

På sin vej videre fra Bastrup Sø løber Mølleåen gennem 3 store søer: Farum sø, Furesøen og Lyngby sø.

Mølleåen strækker sig fra Furesøen til ud i Øresund i alt ca. 25 km. Der er flere steder man har mulighed for at sætte kanoer i på strækningen. Der er også flere steder man kan leje en kano. Hvis man tager hele turen er der i alt 8 overbæringer. Der er en campingplads, et vandrehjem og 2 teltpladser.

Præstø Fjord

Præstø Fjord er en fjord nord for byen Præstø ved det sydøstlige Sjælland. Den er oprindelig den inderste del af Fakse Bugt, men er nu næsten helt adskilt fra bugten af halvøen Feddet, der er en krumodde der har dannet sig af materialer, som havet har transporteret fra nedbrydningen af Stevns Klint. Fjorden er ca. ca. 20 km2 stor og op til 5 m dyb. Nordvest for Præstø ligger herregården Nysø næsten ud til fjorden; Nord for Præstø ligger et par holme, hvoraf den største hedder Holmegrund. Vestligst i fjorden ved Even Bro udløb fra den langstrakte Even Sø.

Præstø Fjord er god til kanosejlads med masser af vernatningsmuligheder. 2 campingpladser, en naturplads med shelter og flere kroer.

Susåen

Suså eller Susåen er Sjællands største (og Danmarks 5. største) vandsystem og længste å beliggende i det sydlige Sjælland nord for Næstved. De ner ca. 50 km.

Åen udspringer i Tingerup Tykke ved Rønnede. Herfra slår den en bue mod nordvest og kommer forbi Haslev, Ringsted og Sorø og endelig sydover mod Næstved. Susåen har sit udløb i Karrebæksminde Bugt. På sin vej løber den igennem Danmarks 8. største sø, Tystrup-Bavelse Sø. Området og skovene omkring Tystrup-Bavelse-søerne er gjort til Danmarks første naturpark.

Der er flere overnatningsmuligheder på turen. Blandt andet er der Nåby Campingplads ”Æblehaven”. Der er også flere primitive pladser og ”stille-lejrpladser”
Kategorier på sider:

Tøj Kampagnetilbud Sportstøj Gode råd til lejrlivet Hotel Pakkerejser Kano Sommerhus leje Outlet Kanoture Sverige Kanoture Jylland Gode råd kanotur Pakkeliste Kajak Kanoture skåne Fiskegrej Rejser og Ferie Camping Kanoture Sjælland Flyrejser Friluftsudstyr Redningsveste Kanoture Fyn
 
 
 Du er her: Kanotur - Rejser Kanotur - - Hvad er Kanotur en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.